Pratik Tiramisu Tarifi

Pratik Tiramisu Tarifi:

Malzemeler:                                                                                                 
1 adet kakaolu pasta keki                                                                       
2 çorba kaşığı Granül kahve                          
1,5 su bardağı sıcak su                                    
2 çorba kaşığı Toz şeker                                  
                                                                             

Kreması için: 
4 su bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket Labne peynir
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya     

Üzeri için:
kakao




Hazırlanışı:
İlk önce kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk sütü alıyoruz. Üzerine yumurta sarısını alıyoruz. Daha sonra şekeri, nişastayı ve unu ilave ediyoruz. Vanilyayı da tencereye boşalttıktan sonra çırpma teliyle sürekli pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kremanın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine labne peyniri boşaltıyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Hazır pasta kekinin zeminini düz servis tabağına yerleştiriyoruz. Ayrı bir tarafta keki bir kaseye sıcak suyu boşaltıyoruz. Üzerine şeker ve granül kahveyi ekleyip, karıştırıyoruz. Pasta zemininin üzerine hazırladığımız bu karışımdan kaşıkla dökerek ıslatıyoruz. Kekin üzerine ılıyan pasta kremasının yarısını boşaltıp, spatula ile yayıyoruz. Kekin üst kısmını da hazırladığımız kahveli karışımla ıslatıyoruz. Kremanın üzerine keki kapatıyoruz. Kalan kremayı da üzerine boşaltıyoruz. Kekin etrafını da krema ile kapatıyoruz. Hazırladığımız tiramisunun üzerine kakao serpiyoruz. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun…