Kestaneli Pasta:
Malzemeler:
1 adet hazır kakaolu pasta keki
Ara katlar için:
Damla çikolata
Kestane şekeri
süslemek için:
Turunç reçeli
Kestane şekeri
1 adet kakaolu şanti
1.5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, 2 çorba k. un, 1 çorba k. nişasta, 1 su bardağı toz şeker alınarak karıştırılarak pişirilir. Pişen krema soğuduktan sonra pasta kekinin biri ince iki taban olacak şekilde kesilir. Kesilmemiş olan pasta keki pasta çemberinin altına konur. Üzerine turunç reçelinin şerbeti biraz sulandırılarak sürülür. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Üzerine kestane parçaları ve damla çikolata konur. Daha sonra üzerine ince bir pasta keki kapatılır. Bu kek de şerbet ile ıslatılır, krema dökülür. Üzerine turunç, kestane şekeri ve damla çikolata ile süslenir. Kakaolu krem şanti ile de kenarları süslenir. Afiyet olsun…