Kestaneli Pasta

Kestaneli Pasta:

Malzemeler:                                                       
1 adet hazır kakaolu pasta keki                                         
Ara katlar için:                                                     
Damla çikolata                                                      
Kestane şekeri                                                      


süslemek için:
Turunç reçeli  
Kestane şekeri
1 adet kakaolu şanti
1.5 su bardağı süt


 
Hazırlanışı:
Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, 2 çorba k. un, 1 çorba k. nişasta, 1 su bardağı toz şeker   alınarak karıştırılarak pişirilir. Pişen krema soğuduktan sonra pasta kekinin biri ince iki taban olacak şekilde kesilir. Kesilmemiş olan pasta keki pasta çemberinin altına konur. Üzerine turunç reçelinin şerbeti biraz sulandırılarak sürülür. Daha sonra hazırlanan    kremanın yarısı yayılır. Üzerine kestane parçaları ve damla çikolata konur. Daha sonra üzerine ince bir pasta keki kapatılır. Bu kek de şerbet ile ıslatılır, krema dökülür. Üzerine turunç, kestane şekeri ve damla çikolata ile süslenir. Kakaolu krem şanti ile de kenarları süslenir. Afiyet olsun…