İrmik pastası:
Malzemeler:
Kakaolu pasta keki(yarım)
1 çay bardağı portakal reçeli
İrmikli krema için:
4 çay fincanı, süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı irmik
Şantisi için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
üzeri için:
vişne ya da isteğe göre her hangi bir
meyve olabilir
Hazırlanışı:
Bir pasta çemberine, keki yerleştirelim. Üzerine portakal reçeli sürelim bir kenara alalım. İrmikli kremayı hazırlayalım. Tencereye, sütü, şekeri, nişastayı, Hindistancevizini, irmik ve vanilyayı alalım karıştırarak pişirelim. Sıcak bir şekilde kekin üzerine dökelim, soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra, krem şanti ile her yerini kaplayalım vişnelerle süsleyelim. Afiyet olsun…