Bal Kabaklı Cevizli Pasta:
Malzemeler:
1 kilogram bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım kakaolu pasta keki
Yarım paket bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
üzeri için:
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Balkabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Bir tencerenin içine küp küp doğranmış bal kabağını koyun ve üzerine toz şekeri serpip pişmesi için ocağa koyun. Bu sırada servis tabağına pasta çemberini koyun ve içine kakaolu pasta kekini yerleştirin. Pişmiş olan kabağın, içine kırılmış cevizleri, ufalanmış bisküvileri ve tarçın koyup karıştırdıktan sonra kakaolu kekin üzerine karışımı boşaltın kaşıkla yayarak üzerini düzeltin ve soğuması için kenara kaldırın. Bu esnada krem şantiyi hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup çırpın. Soğumuş olan pastanın zerine krem şantiyi resimdeki gibi sıkın krem şantinin üzerine kırılmış cevizlerle, yeşil fıstıkları serperek süsleyin son olarak da pasta çemberini çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun…